VIDEO: Fabrica de semnături falsificate din Primăria Sectorului 5 pentru Daniel Florea și Gabriela Firea! BOMBĂ CU IZ PENAL!

17 Aug 2020

După “doar fapte” din contractele de anvelopări termice dubioase negociate într-un birt de lux la mare, domnul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, se pare că a trecut deja la noul slogan “Tot mai bine” și bifează încă o acțiune cu iz penal, respectiv ceea ce pare a fi o acțiune coordonată de falsificare a semnăturilor atât pentru susținerea noii sale candidaturi la Primăria Sectorului 5 cât și pentru susținerea candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Generală.

Doar fapte, tot mai bine

Astfel că sâmbătă, 15 august 2020, sub noul slogan “Tot mai bine”, Daniel Florea a depus la Biroul Electoral al Sectorului 5, liste cu 14.000 de semnături falsificate, care ar trebui să ateste susținerea cetățenilor pentru candidatura sa la funcția de primar al Sectorului 5 și pentru susținerea listei de consilieri locali ai PSD la Primăria Sectorului 5.

O altă listă, cu alte 14.000 de semnături falsificate, a fost dată în producție la “Fabrica lui Florea de semnaturi de la Primăria Sectorului 5” pentru ca mai apoi, aceste semnături falsificate de funcționari ai primăriei și alte instituții subordonate a fost transmisă către organizația PSD a Municipiului București pentru susținerea candidaturii Gabrielei Firea la Primăria Capitalei și a listei de consilieri PSD pentru Consiliul General al Municipiului București, conform flux24.ro.

Fabrica de semnături falsificate din Primărie, răsplătită cu bonuri valorice de la Lidl, “PNL dădea mai mult”

Fotografiile provenite pe surse din aceste locații, precum și înregistrările audio vorbesc de la sine: Angajații Primăriei Sectorului 5 au muncit peste program până au făcut bășici la degete, după cum recunosc în înregistrare, plângându-se că mai bine lucrau pentru PNL “că ăia le-ar fi dat mai mult”, pentru a semna în locul celor 14.000 de oameni. Din înregistrările venite pe surse reiese destul de clar faptul că angajații Primăriei Sectorului 5 au primit ca recompense bonuri valorice de 100 de lei, emise de lanțul de magazine Lidl.

Din conversația înregistrată se poate observa că la acțiunea cu iz penal au participat inclusiv secretarele primarului, de coordonare ocupându-se  Mircea Serediuc, directorul adjunct al Societății de Amenajare Edilitară și Salubrizare, Denisa Frunză, secretar executiv al Organizației PSD Sector 5 și Gabriela Simion, angajată tot în cadrul Societății de Amenajare Edilitară și Salubrizare. Cei 3 au fost ajutați de consilierul local Gheorghe Ștefan, cunoscut și ca “Șobolanul”.

Dacă până acum nu era destul câte a făcut, sau mai bine spus, nu a făcut pentru Sectorul 5, Daniel Florea demonstrează prin aceste imagini că, deși fost procuror, sfidează cu nonșalanță legea și instituțiile statului doar pentru că nu mai are curajul să dea ochii cu oamenii din sector, pe care i-a sfidat și ignorat cu același tupeu vreme de 4 ani, probabil că de teama de a nu fi alergat după ce și-a bătut joc de banul public, dezvoltarea Sectorului 5 nefiind printre prioritățile acestui primar care se ocupă de orice altceva decât asta, inclusiv de falsificarea celor 14.000 de semnături în birourile primăriei, la celebra sa societate de salubrizare și în alte instituții aflate în subordinea primarului Sectorului 5.

Pe imagini se pot auzi replici precum:

– „Câte ai făcut? 20? 50? Că acuma vine și ne ia la rost…”

– „Dă să fac niște semnături pe foaia ta…”

– „Ne cam doare degetul.”

– „Eu chiar nu mai pot, am bășică la deget.”

– „Și ăia în primărie bagă de rup și ăia.”

– „Da, domnu director, facem! N-avem multe, stăm bine! Încă jumătate de oră, ne apropiem! Da, domnu Serediuc, vă sun, cum suntem aproape gata vă sun! Trage și Denisa, eu nu mai pot, fetele astea sunt rupte!”

– „Terminăm și noi astăzi? Pentru că și fetele treabă. Le e sete, le e foame. Le dor degetele… La domnul Florea mai avem câteva, mai multe sunt la Firea de făcut.”

– „Mai dă-i în pana mea, ei își ia bani și eu stau să le fac treburile. (Altă voce: Mai bine mergeam la ăilalți, plătea mai bine.) Păi da, ce-i mulțumești pe ăștia? Bagi ca prostul, n-ai casă, n-ai masă, n-ai nimic. Toți nemulțumiți sunt!” 

– „Eu înțeleg că sunteți stresat de altul, dar nu pot, ce să le fac? Să le pun motor la c*r, la mâini? Să vă streseze! Una a început să plângă, că are copilul la soacră-sa, să o leg aici? Începe să bocească pe aici, că nu-i mai stă soacră-sa cu copilul. (Altă voce: Îi ajunge și ei de atâtea zile!) Dacă îi spuneați că o dați afară, de aia nu mai putea ea! Puteți să le explicați că asta e tot ce-am putut noi. Dacă nu, mai bine să ne dea afară. Vă înțeleg că vă stă în cârcă domnul Florea, luați oameni mai mulți. Milogu’ dreacu’! (…) E o onoare să scriem pentru Firea! O văd la televizor și îi spun că am scris pentru tine, sora mea.”  

 

“Cod penal: Falsificarea documentelor și evidențelor electorale

Art. 391. – Jurisprudență, Reviste (1), Doctrină (4)
(1) Falsificarea prin orice mijloace a înscrisurilor de la birourile electorale se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

….

Articolul 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.”

Lăsăm instituțiile abilitate ale Statului să decidă de aici înainte dacă acțiunea de falsificare a semnăturilor din cadrul Primăriei Sectorului 5 este de ordin penal, noi făcându-ne doar datoria de a semnala public aceste fapte ce par a avea iz penal.

UPDATE: PNL și Alianța USR PLUS anunță că au sesizat Poliția și DNA pentru presupusele falsificări de semnături din Primăria Sectorului 5

Share This