Taxa de gunoi impusă ilegal de Daniel Băluță, încă nerestituita la doi ani după o decizie defintivă a CAB!

1 Sep 2020

În 2019 cetățenii sectorului 4 au câștigat printr-o sentința definitivă și irevocabilă restituirea taxei de salubrizare. Această taxa a fost considerată de Curtea de Apel București ca fiind una abuzivă.

Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 4, adoptată în ședința din dată de 18 decembrie 2018, taxa de salurizare s-a modificat, astfel că serviciul potrivit unei respectivei hotărâri costa, începând din 2019, 12 lei pe luna pentru persoanele fizice și 80 de lei pentru persoanele juridice. Până la acea dată, taxa de gunoi era de aproximativ 5 lei de persoană.

Curtea de Apel București a decis în 2019, definitiv, că taxa de salubritate impusă de Primăria Sectorului 4 era una ilegală. Majorarea taxei s-a întâmplat în condițiile în care serviciul de salubrizare era furnizat, provizoriu, de aproape un an de ADP Sector 4.

Pe lângă această majorare ilegală, Primarul Sectorului, Daniel Băluță, de la PSD a instituit și o controvestata taxă și pentru nou-născuți, dar și o taxă suplimentară de colectare selectivă a gunoiului pentru firme, deși această colectarea selectivă a gunoaielor în Sectorul 4 nu s-a rezolvat niciodată, gunoiul fiind colectat în continuare la grămadă, lucru ce contravine normelor europene în vigoare.

Deși au trecut aproape 2 ani de decizia definitivă a Curții de Apel București, restituirea sumelor încasate ilegal până la decizia CAB de la locuitorii Sectorului 4 de către Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, rămâne în continuare o problema ignorată și nerezolvată în ciuda numeroaselor cereri făcute și demersuri făcute de locuitorii sectorului și nici semne nu sunt că acest lucru se va întâmplă prea curând!

Share This