Stelian Ion, fidel lui Kovesi până la moartea politică și dincolo de ea

13 Feb 2021

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a declarat, vineri, că este exclus să îşi dea demisia din funcţie, afirmând, totodată, că nivelul discuţiilor din Plenul Consiliului Superior al Magistraturii cu privire la proiectul de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie a fost “coborât” de către unii membri ai CSM.

Stelian Ion a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă dacă intenţionează să îşi dea demisia după disputele avute joi cu unii dintre membrii Consiliului Superior al Magistraturii pe tema desfiinţării SIIJ.

“Eu mă aşteptam la o discuţie (…) de un anumit nivel. Nivelul discuţie a fost coborât nu de către mine, ci de către anumiţi membri. Puteţi verifica exact cum stau lucrurile. Ideea este că, în momentul în care ne adresăm unui membru CSM, ne adresăm unui judecător, eu nu mă adresez unei persoane anume şi, indiferent de părerea mea despre acea persoană, voi păstra întotdeauna respectul cuvenit faţă de funcţia pe care o are. Mi s-a părut total nepotrivită atitudinea în abordare în acest dialog pe care l-am avut din partea câtorva, puţini, membri din CSM. Ideea unei demisii este absolut exclusă. Nu există absolut niciun motiv pentru lucrul ăsta, dimpotrivă, dacă este să analizăm perioada trecută, consider că m-am luptat cu absolut toate mijloacele pentru apărarea independenţei magistraţilor, pentru apărarea statutului magistraţilor, pentru apărarea ideii de Justiţie corectă. Acolo au fost discuţii de altă natură. S-au adus uneori nişte argumente care nu aveau nicio legătură cu realitatea şi nu au un fundament”

a susţinut Stelian Ion, conform agerpres.ro

De ce SIIJ trebuie desfințat în regim de urgență? Kovesi este cheia!

Pe dată de 23 decembrie 2020, Kovesi a înregistrat la Înalta Curte o cerere având ca obiect ”contestație durata proces” cu privire la amânările succesive de punerea a dosarelor sale pe rol. Potrivit Codului de procedura penală, dacă activitatea de urmărire penală sau de judecată nu se îndeplinește într-o durata rezonabilă, se poate face contestație, solicitându’se accelerarea procedurii. În cazul fostei șefe a DNA, este vorba de activitate de urmărire penală pusă în mișcare de SIIJ care însă nu a putut soluționa până acum dosarele “zeiței anticorupție” pentru trimiterea în instanța, datorită motivelor enumerate în paragraful anterior. Înalta Curte de Casație și Justirie a admis în 27 ianuarie, contestația formulată de fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi împotriva “tergiversării” de către Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a soluționării dosarului în care Kovesi este urmărită penal!

Cu alte cuvinte, grabă cu care această secție trebuie desfințată se joacă tot în jurul lui Kovesi și îngroparii dosarelor în care este urmărită penal și îi atârna greu de picioarele ingenue, precum și a altor dosare cum ar fi cel al procurorului Bogdan Pirlog care s’a “autosesizar” și ocupat în prima faza de “Dosarul 10 august”, același Pirlog care în ședința CSM pentru obținerea avizului de desfintare a făcut un real show de susținere a acestui aviz.

Share This