Scandalul de la Sectorul 1 devine penal. Poliția a prins un bărbat cu 473 de procese verbale

29 Sep 2020

Scandalurile se țin lanț la Sectorul1al Capitalei, unde cei doi candidați Dan Tudorache și Clotilde Armand așteaptă decizia BES după numărarea finală a voturilor.

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, îi acuză pe reprezentanţii USR că ar crea presiune asupra Biroului electoral de sector.

Secţia 4 de Poliţie a fost sesizată luni, prin apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, candidat al unui partid politic pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un Birou electoral al Sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale.

Potrivit DGPMB, persoanele în cauză au fost identificate şi conduse la sediul Secţiei 4 Poliţie pentru stabilirea situaţiei de fapt şi de drept.

Dan Tudorache spune că persoana care a ieşit din BES Sector 1 cu procese verbale era un curier.

„Era curier, are dreptul să strângă procesele verbale. Nu ştiu dacă avea 100, cu siguranţă avea mai puţine. Dar avea dreptul să strângă acele procese verbale de la reprezentanţii PSD din secţie. S-a dus în acel loc pentru că cineva le strângea şi mergea cu ele la partid. (…) Este un reprezentant al partidului care strânge de la reprezentanţii noştri din secţie procesele verbale. Atâta tot. Nimic nu a făcut. Şi a şi întrebat. Deci s-au dus cu acele procese verbale la preşedintele BES, un procuror, şi l-au întrebat: ‘Ce e ilegal aici?’ şi a spus: ‘Nu e nimic ilegal’”, a arătat Tudorache, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD.
Pe de altă parte, el i-a acuzat pe reprezentanţii USR că ar crea o presiune ilegală.

„Se creează o presiune de către candidatul USR. Sunt peste reprezentanţii din Biroul Electoral de Sector, pun presiune. E ceva ilegal”, a precizat primarul.

Tudorache a depus o cerere pentru renumărarea voturilor

„BEC va spune exact cine va fi câştigător. După numărătoarea noastră paralelă, noi considerăm că avem un plus de 200 de voturi, dar în final BEC va spune cine va fi câştigător. (…) Noi am depus aseară, până în ora 12.00, o solicitare, pentru renumărarea voturilor. Dacă toţi îşi doresc transparenţă, hai să o facem. Şi dacă USR îşi doreşte transparenţă, hai să fie de acord cu acea solicitare şi votul exprimat să fie renumărat”, a declarat el.

Un bărbat a fost prins cu 473 de procese verbale în urma alegerilor locale de duminică, potrivit şefului Poliţiei Sectorului 1, comisar-şef Ionuţ Dana.

„În continuare, efectuăm cercetări prin Secţia 4 Poliţie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru infracţiunea prevăzută de art. 391 privind falsificarea de documente şi evidenţe electorale”, a declarat Ionuţ Dana, la sediul Poliţiei Sectorului 1.

Mai multe aici

Share This