Samsung confirmă în cele din urmă planurile de lansare pentru dispozitivele Galaxy Fold în SUA, Europa și Coreea, anulând totodată precomenzile existente pentru aceste smartphone-uri

11 Aug 2020

Samsung a dezvăluit în luna mai că a făcut „îmbunătățiri” pentru a proteja ecranul dispozitivelor Galaxy Fold, iar acum ne oferă o dată fermă de lansare a smartphone-ului pliabil. Versiunea actualizată a Galaxy Fold va fi disponibilă pe 6 septembrie în Coreea, a anunțat compania. Dispozitivul va fi disponibil pe 18 septembrie și în Franța, Germania, Singapore și Marea Britanie, dar Samsung nu a dezvăluit o dată exactă pentru SUA.

Samsung oferă, de asemenea, un lucru nou, pe care îl numește „Galaxy Fold Premier Service”, deși detaliile despre exact ce presupune acest nou serviciu sunt destul de vagi având în vedere „accesul direct la experții Samsung care vă pot oferi îndrumări și asistență personalizată la telefon oricând, în orice zi”. Samsung a confirmat pentru The Verge că acest serviciu este inclus în prețul Galaxy Fold.

Samsung a întârziat inițial lansarea dispozitivelor Fold după ce jurnaliștii care au primit telefoanele pentru a le examina înainte de lansarea publică au raportat faptul că telefonele au încetat să mai funcționeze după doar o zi, această problemă fiind legată de plierea ecranului. De asemenea, cei care l-au testat au desprins una dintre foliile de protecție de pe suprafața smartphone-ului, fără să știe că primul strat de protecție nu trebuie îndepărtat, mai ales că acest lucru nu a fost specificat.

După întârzierea lansării dispozitivului de 1.980 de dolari, Samsung a revenit la IFA 2019 în Berlin săptămâna aceasta cu o versiune finală, aceasta fiind mai robustă și cu un mecanism al balamalei îmbunătățit.

IFA este cea mai mare expoziție tehnologică din Europa și este locul în care multe dintre cele mai performanțe produse din domeniul tehnologiei sunt anunțate pentru prima dată. În fiecare an, companii din întreaga lume vin la Berlin pentru a prezenta o gama largă de dispozitive, de la telefoane noi, laptopuri, căști, televizoare, boxe precum și o mare varietate de dispozitive pentru casele inteligente.

Cea mai mare actualizare a dispozitivului Galaxy Fold este aceea că Samsung a extins filmul de protecție până sub ramele dispozitivului, astfel încât să nu-l mai poți scoate. Din punct de vedere vizual, cealaltă mare schimbare este aceea că afișajul are acum capace de protecție din plastic în partea de jos și în partea de sus care blochează eventulele reziduuri de a intra sub el. Acestea sunt vizibile atunci când desfășurați dispozitivul, dar ar trebui să contribuie la oprirea murdăriei de a pătrunde sub balama, ceea ce ar putea duce la apariția unor probleme. Multe dintre celelalte actualizări sunt legate de balama.

În afară de aceste modificări ale balamalei și ecranului, dispozitivul este același la interior ca cel prezentat în aprilie: are un procesor Snapdragon 855, 12 GB RAM și 512 GB spațiu de stocare.

Este posibil ca Samsung să fi rezolvat în cele din urmă problemele dispozitivului Galaxy Fold și să confirme noile date de lansare pentru telefonul pliabil, dar oricine a precomandat dispozitivul la începutul acestui an se poate considera a fi în continuare ghinionist, având în vedere că în prezent Samsung trimite e-mail-uri clienților pentru a anula toate precomenzile în timp ce compania „regândește întreaga experiență a consumatorilor” în ce privește vânzarea telefonului, așa cum se vede și într-o postare pe Twitter de la M. Brandon Lee.

Share This