Rusia a autorizat și cel de-al treilea vaccin al său.

1 Mar 2021

Vaccinul CoviVac este un vaccin obținut utilizând Sars-Cov2 în totalitatea sa, virusul este atenuat, și este inhibată și capacitatea sa de a se multiplica, deci nu poate produce boala. Beneficiile nete pe care le are utilizarea CoviVac vizavi de vaccinurile ARN mesager existente în acest moment “pe piața” din România, iată-le enumerate mai jos:
1. CoviVac utilizează virusul în totalitatea sa, astfel că răspunsul imun care se obține este plurivalent, protecția fiind net superioară pentru orice mutație ar fi suferit Sars-Cov 2 până acum, sau pentru cele pe care le va suferi în viitor.
2. Tehnologia prin care s-a obținut CoviVac este una clasică, foarte cunoscută și pentru care există experiență de mai bine de un secol.
3. Riscul de apariție a reacțiilor adverse la distanță, risc incriminat la utilizarea vaccinurilor ARN mesager, este aproape nul.
4. Disponibilitatea noastră, a tuturor, de a ne vaccina cu un produs obținut într-o maniera clasică despre care lumea medicală cunoaște aproape tot, este mult mai mare, astfel că o campanie de vaccinare care s-ar baza și pe administrarea unor astfel de vaccinuri, ar avansa mult mai rapid.
În acest moment, în lume există 5 vaccinuri obținute prin metoda clasică sau prin tehnologii derivate ale metodei clasice, după cum urmează:
– Sinopharm, China, vaccinul Vero, virus inactivat;
– Sinovac, China, virus inactivat, căzut în desuetudine datorită eficienței reduse, sub 50%;
– Bharat Biotech, India, virus întreg inactivat, avizat și utilizat pe scară largă în India, de curand Brazilia a comandat 20 milioane de doze;
-EpiVacCorona, Rusia, folosește o înlănțuire de proteine denumite peptide, care sunt obținute sintetic, copii exacte ale celor virale;
– CoviVac, Rusia, virus întreg inactivat.
Dr. Adina Alberts

 

Share This