Românii își vor putea cumpăra o locuință prin programul “Noua Casă” de pe 15 august

14 Aug 2020

Românii își vor putea cumpăra o locuință prin programul “Noua Casă” de pe 15 august. Guvernul a făcut o serie de modificări la acest program, printre cele mai importante numărându-se creșterea plafonului maxim la 140 de mii de euro. În cazul unui astfel de credit, crește și avansul.

Plafonul maxim de 140 de mii de euro valabil pentru “Noua Casă” e mai mult decât dublu față de cel de la Prima Casă. E valabil doar pentru achiziția unei locuințe mai noi de cinci ani. Avansul pentru acest tip de credit crește până la 15%, conform Antena3.

Persoanele care apelează la programul Noua Casă pot achiziţiona următoarele categorii de locuinţe:

  • locuinţe noi, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de construcţii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat;
  • locuinţe consolidate, destinate achiziţionării, pentru care documentele de recepţie la terminarea lucrărilor de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL;
  • alte categorii de locuinţe, recepţionate la terminarea lucrărilor de construcţii noi sau de intervenţie în vederea consolidării şi/sau reducerii riscului seismic, după caz, cu mai mult de 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat, destinate achiziţionării, inclusiv cele construite prin programele derulate de ANL, care nu îndeplinesc condiţiile pentru a fi încadrate în categoriile prevăzute la lit. a) şi b).
Share This