Protest URIAȘ la Primăria Sectorului 5! Oamenii de la serviciul de întreținere a spațiilor verzi, dați afară în plină criză economică!

26 Aug 2020

Un nou scandal la compania care se ocupă cu întreținerea spațiilor verzi în Sectorul 5 al Capitalei! Un protest a avut loc miercuri, la care au participat sute de angajați ai companiei care au venit să își strige durerea și îl acuză pe primarul Daniel Florea că din vina lui și a licitației cu cântec, au primit acasă hartii prin care sunt anunțați că sunt concediați de noua companie turcească cu sediul în Moscova, care a preluat această afacere printr-o licitație dubioasă.

La fața locului s-a deplasat Poliția Locală Sector 5 și Poliția Națională, liderul protestatarilor fiind pus la pământ și încătușat, iar protestatarii îndemnați să meargă acasă.

Conform informațiilor parvenite pe surse, firma turcească Inșaat Sanayi Lojistik Ve Diș Ticaret Anonim Șirketi cu sediul în Moscova, este defapt doar intermediară/paravan al acestei afaceri care după câștigarea acordului-cadru în valoare de 888.950.808 milioane lei fără TVA pe 4 ani, a subcontractat lucrările către două firme din România, respectiv o firma din Constanța și una din Sectorul 3 București care ar aparține șefului ADP Sector 3.

Un muncitor a declarat pentru un articol din Libertatea că:

„ Ni s-a spus că domnul turc nu vrea să ia toți angajații, că dânșii au somalezi, că vine cu somalezi din țara lor, să muncească în România”.

Muncitorii povestesc că li s-a mai spus că doar în jur de 60 de oameni urmează să fie păstrați, iar restul de 140-150 vor fi dați afară.  Aceștia câștigă acum în jur de 1.400 de lei pe lună net, plus bonuri de masă.

O angajată prezentă la protest, a declarat disperată printre lacrimi:

“Ne aruncă precum pe câini, ne lasă ai nimănui. Avem bănci, avem copii la școală. Luni în care ne târâm, trăim din bonurile de masă, pentru că salariile se duc la dările casei.”

Viceprimarul sectorului 5, Marian Țigănuș, a ieșit printre protestatari și le-a garantat că acestea sunt doar zvonuri și că nu vor fi dați afară. Mai mulți angajați spus că nu au încredere în el și că vor să discute cu primarul.

“Ni s-a comunicat din partea domnului director că suntem preluați de o firmă turco-rusă. Să mergem la biroul central la primărie, să aflăm criteriile, să semnăm niște contracte”

au povestit câțiva muncitori.

“Să ne dăm demisiile, apoi să ne facă alte contracte. Vă dați seama că nu suntem de acord să ne dăm demisia. Cine ne garantează că ne reangajează?”

au mai spus aceștia.

Reamintim faptul că în urma unei licitații dubioase, câștigătoare a fost desemnată o firmă turcească, Inșaat Sanayi Lojistik Ve Diș Ticaret Anonim Șirketi cu sediul în Moscova, printr-un acord-cadru în valoare de 888.950.808 milioane lei fără TVA pe 4 ani, conform hotnews.ro, scos la licitație de Primăria Sectorului 5 pentru servicii de întreținere, amenajare și modernizarea spațiilor aparținând domeniului public și privat de pe raza administrativă.

La licitație a participat această singură firmă, care a fost și câștigătorul acestui contract ce a fost atribuit pe 24 aprilie 2020, acest lucru stârnind revolta angajaților primăriei de la spații verzi, care au desfășurat si atunci un protest spontan în stradă, acuzându-l pe primarul Daniel Florea de faptul că din pricina acestui contract, oamenii sunt anunțați acum că și-au pierdut locurile de muncă!

Share This