Pfizer a modificat, pe ascuns, formula vaccinului pentru copii

16 Nov 2021

Pfizer a adăugat trometamină (Tris) la vaccinurile ce vor fi folosite la vaccinarea copiilor sub 5 ani, fără a mai face testele clinice obligatorii pentru obținerea aprobării, fie ea și una provizorie.

Un document recent lansat (newly released document arată că gigantul Pfizer a adăugat un medicament „secret” pentru a preveni atacurile de cord la copii, în urma vaccinării cu vaccinului său împotriva COVID-19. Fiecare doză din această nouă formulă conține 10 ug (micrograme) dintr-un ARN mesager modificat cu nucleozide (ARNm) care codifică glicoproteina virală (S) a SARS-CoV-2, care este formulată în particule de lipide și furnizată sub formă de suspensie congelată în doze multiple, explică documentul.

„Pentru a oferi un vaccin cu un profil de stabilitate îmbunătățit, vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 pentru utilizare la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani folosește tampon cu trometamina (Tris) în loc de soluția salină tamponată cu fosfat (PBS), așa cum a fost utilizat în versiunea precedent și exclude clorura de sodiu și clorura de potasiu.”

Această „nouă formulă”, se mai arată în document, trebuie păstrată la o temperatură diferită de cea a versiunii pentru adulți a injecției.

De fapt informația ca Pfizer a modificat formula vaccinului pentru copii a apărut pentru prima dată în prestigiosul ziar New York Times. (detalii) Cei de la New Yorh Times ne spun că ingredientul nu este specific vaccinurilor care au fost testate până acum de Pfizer și că a fost adăugat cu scopul de a stabiliza vaccinul.

Pentru aprtobarea noii formule, Pfizer a trimis un document informativ al FDA, intitulat ,, EUA amendment request for Pfizer COVID-19 vaccine for use in children 5 through 11 years of age”  FDA a acordat rapid autorizația de utilizare de urgență (detalii) (EUA) pentru ca acest nou medicament să fie administrat copiilor de până la cinci ani. Membrii comitetului consultativ al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a votat cu 17-0 (detalii)  pentru aprobarea injecțiilor pentru copii de până la cinci ani, deși, așa cum am spus mai sus, noua formulă nu a trecut nici măcar prin procesul de testare clinică, prin care au trecut celelalte vacccinuri de la Pfizer înainte de a primi aprobarea provizorie de urgență. Potrivit The Exposé, există deja „dovezi copleșitoare împotriva siguranței vaccinului și acum o schimbare a formulei utilizate în studiile clinice EUA nu ar fi trebuit niciodată acordată”. Potrivit specialiștilor printre numeroasele efecte secundare cauzate de Tris se numără depresia respiratorie, iritația locală, inflamația țesuturilor, infecția locului de injectare, răspunsul febril, flebită chimică, venospasm (spasme venoase), hipervolemie, tromboză IV, extravazare (cu posibilă necroză și desfacere a țesuturilor), scăderi tranzitorii ale concentrației de glucoză din sânge, hipoglicemie și necroză hepatică cu perfuzie prin catetere venoase ombilicale joase. În condițiile în care peste 99% dintre copii nici măcar nu se îmbolnăvesc de COVID-19, sau fac forme ușoare (Study: COVID-19 vaccine poses significant risks to children’s health), de ce au nevoie de un vaccin periculos care conține medicamente pentru atac de cord?

Acum, mulți vor să știe de ce Pfizer a simțit nevoia să înlocuiască PBS cu Tris în versiunea pentru copii a vaccinului. Știe cumva compania că fără el, copiii „complet vaccinați” vor avea probabil atacuri de cord vizibile?

Tris este adăugat la aceste fiole pentru copii pentru a încerca să acopere evenimentele cardiovasculare pe care le provoacă sau cel puțin să le minimizeze?

 

 

 

 

 

Share This