Paradoxul românesc.

4 Nov 2021

În România din ce în ce mai vaccinată, mor din ce în ce mai mulți oameni din cauza Covid 19. Acesta este paradoxul românesc care, în cifre, se traduce astfel: pe 4 noiembrie 2020, când nici un român nu era vaccinat, se înregistrau 8651 de noi îmbolnăviri cauzate de virusul Sars Cov 2 și erau raportate 146 de decese. (detalii)  Astăzi, pe 4 noiembrie 2021, la o cota de vaccinare de 35%, avem 8971 de noi cazuri de îmbolnăviri și 489 de decese, dintre care 49 vaccinați. (detalii)

Matematic vorbind, la o rata de vaccinare de 35%, se înregistrează o creștere a numărului de morți cu 336%. Iar numărul de infectări nu scade. Din contra, creste puțin. Mai trebuie remarcat că restricțiile erau mult mai blânde în noiembrie 2020, decât sunt acum. Și nici nu exista certificat verde.

Nici unul dintre specialiști guvernului, dintre cei care propun si coordonează de un an si jumătate campania națională anticovid, nu spun de ce am ajuns în această situație. Nici unul dintre coordonatorii campaniei de vaccinare nu ne oferă vreo explicație. Românii sunt doar bombardați cu cifre macabre sunt speriați și sunt certați că nu se vaccinează. Din păcate însă, cifrele seci nu arată decât eșecul major al vaccinării.

Share This