O primăvară frumoasă tuturor! În loc de mărțișor, numai vești bune!

1 Mar 2021

Fii atent, popor, că deși e luni și, doar se știe, lunea ziua începe după prânz, guvernarea penelisto-neomarxistă vă dă numai vești bune!
Prima veste bună e că avem bugetul perfect, capabil să vă scoată din rahat, fără salarii mărite, doar cu accizele la carburanți majorate nițel și cu o mică rearanjare a taxelor fiscale. Atenție! Nu majorate așa cum spun dușmanii, doar „aranjate” nițel. Ah, era să uit! Și nu mai avem evaziune fiscală.
A doua veste bună e că luna asta nu mai băgăm decât vaccin din ăla bun de la Pfizer. Așa că ordonați-vă naibii la coadă, că nu stă dom’ doctor să alerge cu seringa după fiecare. Mucles, fără nazuri, hai, repejor toată lumea la vaccinare! Nu renunțați la mască și spălați-vă pe mâini!
A treia veste bună e că, de azi, intrăm în exerciții anti-cutremur. Nu, nu e cazul să vă săpați buncăre anti-atomice. Aia era la americani prin anii ’50, când ăia vedeau comuniști peste tot și se așteptau să îi bombardeze rușii. Aci, pe Dâmbovița și alte plaiuri mioritice, e mai simplu. Zic ăștia de la Ministerul de Interne că, pentru a fi pregătiți de cutremur, ar trebui să eliminați din casă tot ce atârnă, să asigurați mobila de un perete mai solid și, eventual, să o priponiți cu sârmă, iar în fiecare familie să existe un responsabil pentru evacuarea în caz de cutremur, care să facă împreună, cu ai lui, un plan de evacuare, să atribuie roluri fiecăruia în caz de vine calamitatea și să scoată toți membri la „exerciț”. De două ori pe săptămână ar fi ideal, da’ acu’ programul de exerciții rămâne la atitudinea, conștiința și seriozitatea fiecărei familii.
Dacă stați la bloc, n-ar fi rău să aveți și un responsabil de scară, care să se ocupe de organizare și exerciții. Îl și văd pe administrator, sâmbătă dimineața, alergând pe scară, sunând la apartamente, cu îndemnuri de genul: Haideți doamna Georgeta, ieșiți la exerciții. Uite, dacă venea azi noapte cutremurul vă prindea nepregătită. Haideți doamnă, lăsați garderoba, că n-așteaptă cutremurul să vă căutați dumneavoastră pantofi asortați și rimelul ăla bun. Haideți doamnă, că vine și domnu’  Cîțu și cu domnu’ Arafat de la SMURD la verificare și te pomenești că scara noastră e codașă la exerciții, din cauza matale! Și să verific. Ați legat patul de perete? Aaaaa, păi cu sârmă din asta de covrigi? Ce faceți doamnă? Folosiți una mai oțelită ori puneți pe vecinul să vă bage niște auto-filetate, când mai vine seara să vă verifice chiuveta.
Pe lângă faptul că mai avem puțin și o să ajungem ca în Coreea de Nord, nu pot să nu remarc aici cel puțin 3 imbelicități:
Primo: de ce ar plăti în presă Ministerul de Interne o campanie total tâmpită? Secundo: Sfatul specialistului ar fi să nu mai cumpărați mobilă decât dacă ea e proiectată pentru a fi asigurată împotriva cutremurului. Terțio: Oricum, în caz de cutremur, sunteți singuri. Statul e ocupat cu vaccinarea!
Share This