Mașini mai ,,sănătoase”

13 Feb 2021

Noul coronavirus a creat o oportunitate pentru companiile care susţin că oferă produse de ultimă generație cu protecție sporită împotriva infecțiilor – de la maşti de faţă de 250 de dolari, la zboruri cu jet privat de 20.000 de dolari şi sisteme de ventilaţie la domiciliu de 200.000 de dolari. Producătorii de automobile de lux ar putea fi următorii care vor valorifica această oportunitate

Într-un moment în care se lumea întreagă se concentrează mai mult decât oricând asupra a ceea ce respiră, cumpărătorii  ar putea fi ademeniți de mașini cu sisteme avansate de filtrare a aerului și alte dispozitive concepute pentru a-i proteja împotriva unei varietăți de particule, inclusiv unii agenți patogeni.

Producătorul chinez de automobile Geely Auto, a cărui companie-mamă deține mărcile de top Volvo și Lotus, a anunţat, ca răspuns la coronavirus, că SUV-ul său Icon va avea un sistem de purificare a aerului certificat N95 care ar putea „izola și elimina elementele dăunătoare aerul din cabină ”, inclusiv viruși. Investiţia, care va depăşi 54 de milioane de dolari, va produce„ susţine producătorul, mașini mai sănătoase”, cu „protecție completă împotriva virușilor”.

Şi Volvo și Lincoln lansează sisteme avansate de filtrare a aerului pentru modelele 2021 care folosesc senzori pentru a identifica particule minuscule și filtre îmbunătățite pentru a curăța aerul care intră în cabina unei mașini, o versiune a tehnologiilor oferite de Tesla încă din 2015. În timp ce aceste sisteme nu sunt promovate de producători ca măsuri de protecție împotriva COVID-19, nu înseamnă că doritorii nu vor plăti pentru a se simţi un pic mai sigur.

Share This