Laura Codruța Kovesi, luata la intrebari de reporterul emisiunii Hard Talk de la BBC

9 Sep 2020

Laura Codruța Kovesi a acceptat să-i acorde un interviu jurnalistului Stephen Sackur, de la BBC.

Fosta șefă de la DNA și actualul procuror-șef european a vorbit despre modul în care decurg lucrurile și care sunt activitățiile EPPO, despre colaborările cu serviciile secrete, despre dedesubturile statului paralel, dar și despre activitățile pe care le are la noul loc de muncă.

Jurnalistul BBC a încercat să-i pună piedici româncei, cu anumite subiecte. „Domnul Tăriceanu a spus că DNA a devenit coruptă și a devenit parte a politicului, din cauza cooperării dumneavoastră cu Serviciile Secrete? Dacă aduceți metoda (SRI) în Europa, veți face mulți oameni nefericiți!”, a spus Stephen Sackur.

„Nu este vorba despre metode, ci despre aranjamentele de lucru bazate pe legislație. Am primit informații de la serviciile secrete și am deschis dosarele. Investigațiile noastre au fost făcute de procurori și polițiști și serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri”, a răspuns Laura Codruţa Kovesi pentru BBC.

Kovesi a mai spus că la nivel european va lucra legal, așa cum a făcut și în România. Însă, jurnalistul BBC a pus-o din nou în dificultate, afirmând: „Curtea Constitutională a spus că ați creat un sistem paralel”. Mai multe pe evz.ro

Share This