Indicii suficiente în cazul asistentei care a murit după a doua doză de vaccin

13 Feb 2021

Avocatul Gheorghe Piperea susţine că sunt indicii suficiente privind cauza morţii în cazul asitentei de la spitalui Marius Nasta care a decedat la scurt timp după ce i-a fost administrată cea de a doua doză de vaccin anti Covid. Piperea demonstrează asta folosint speța CJUE – cauza C-621/15, N. W. și alții/Sanofi Pasteur MSD și alții. Concluzia magistraţilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost aceea că:
“În lipsa unui consens științific, defectul unui vaccin și legătura de cauzalitate între acesta și o boală pot fi dovedite printr-o serie de indicii grave, precise și concordante.
Proximitatea temporală între administrarea unui vaccin și apariția unei boli, lipsa unor antecedente medicale personale și familiale ale persoanei vaccinate, precum și existența unui număr semnificativ de cazuri repertoriate de apariție a acestei boli în urma unor asemenea administrări pot, dacă este cazul, să constituie indicii suficiente pentru stabilirea unei asemenea probe”
Piperea susţine că : ,,În sensul acestei jurisprudențe a CJUE, obligatorie în dreptul nostru intern (art.148 aljn.1 Contituție), faptul în sine că nu s-a putut decela nicio altă cauză a decesului asistentei de la Marius Nasta, survenită după administrarea rapelului, este un argument că vaccinul ar fi putut fi cauza decesului.”
Share This