Încălcarea Codului de la Nuremberg

10 Mar 2021

Doi avocați israelieni, din Tel Aviv, Ruth Machnes și Arie Suchovolsky, au acționat Statul Israel în judecată, la Curtea Penală Internațională de la Haga, pentru încălcarea Codului de la Nuremberg cu ocazia supunerii populației Israelului la experimentul medical genetic al injectării cu vaccinul Pfizer/BionTech, aflat peste tot în lume (și, deci, și în România) în faza a treia a testelor clinice.

Cei doi arată că, în secret, Pfizer a semnat un contract cu primul ministru israelian, prin care se obligă să furnizeze gratuit și cu prioritate serul, în schimbul punerii la dispoziție, de către statul israelian, a tuturor datelor cu caracter personal și secret colectate de la populația vaccinată. Deși contractul nu a fost niciodată publicat (same old story – nici contractul cu Comisia Europeană nu este publicat), guvernul israelian a recunoscut existența sa, ba chiar a emis legi și a pus în aplicare strategii de implementare, inclusiv contra voinței manifeste a unora dintre cetățenii vizați de experiment. Primul ministru a spus în repetate rânduri că este vorba de un experiment, unic în istorie. Presiunea socială și mediatică, severa atmosferă de frică și coerciție, programarea la vaccinare în lipsa oricărei opțiuni a individului, blamul public contra dizidenților sau a nehotărâților, toate acestea fac din participarea la acest experiment o obligație foarte sever sancționată legal, social și economic. De exemplu, se arată în cerere că angajatorii sunt mandatați de guvern să amenințe angajații că vor fi trimiși obligatoriu în concediu fără plată, în caz de refuz al vaccinarii, că ministrul sănătății a anunțat un proiect de lege prin care se va interzice venirea la muncă a celor nevaccinați, precum și refuzul ajutoarelor de șomaj, și că vehicule special destinate urlă permanent anunțuri că populația este obligată să vină la vaccinare, în timp ce participarea la activități sociale, culturale sau de învățământ sunt pe cale de a fi interzise celor nevaccinați. Interesantă este și referința la campania de shame and blame care s-a dezlănțuit în mass media, la care participă tot felul de celebrități și politicieni – cam ceea ce se întâmplă, în mare, și la noi.

Or, în opinia celor doi avocați (care pretind că reprezintă o întreagă comunitate, Anshel Emet, compusă din avocați, medici și activiști militanți anti-dictatură sanitară), aceasta înseamnă o evidentă încălcare a unui principiu al Codului Nuremberg, adică liberul și informatul consimțământ la experiment.
Cea mai șocantă informație din cerere este aceea că 41% din personalul din poliție, armată, educație și sistemul sanitar au sau au avut efecte adverse severe. În opinia celor doi avocați, această este o evidentă încălcare a unui al doilea principiu al Codului Nuremberg – dacă experimentul medical pune în pericol sănătatea, integritatea fizică sau viața indivizilor, trebuie încetat deîndată și chiar interzis.
Există și o acțiune la Tribunalul Uniunii Europene, formulată de niște avocați germani, în numele unor medici și profesori, prin care se cere anularea autorizației provizorii de punere pe piață a vaccinului Pfizer/BionTech. Din motivarea intervenției, aflăm că există studii ale organizației Health Human Services din care rezultă că doar 1% dintre efectele secundare și adverse ale vaccinului Pfizer/BionTech sunt raportate, restul fiind ocultate, precum și faptul că, față de vaccinul anti-gripal comun, cazurile de șoc anafilactic sunt de 10 ori mai multe.

Av. Gheorghe Piperea

Share This