Guvernul nu plătește personalul medical din centrele de vaccinare!

17 Mar 2021

România are doar cu numele un ministrul al Sănătății. USR-istul Vlad Voiculescu doar dă din gură, de asumat responsabilitatea, de implicat ori de făcut, nu face nimic. Fuge de orice temă sau subiect important care vizează Sănătatea.

 • Neplata medicilor, a asistenților și registratorilor medicali implicați în campania de vaccinare reprezintă o înfiorătoare inconștiență a actualei guvernări; e ca și când în cea mai importantă bătălie a nației, lasă armata fără gloanțe!
 • Încă din ianuarie, când a fost emisă OUG 3/2021, Cîțu și Voiculescu, cu un cinism fără egal, stabiliseră ca personalul medical delegat ori detașat din spitalele de stat să NU FIE PLĂTIT DELOC pentru munca din centrele de vaccinare. În schimb erau plătiți cei din centrele de vaccinare din sistemul privat.
  • Articolul 3(1) Pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 personalul medico-sanitar și registratorii medicali, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:a) 90 lei/oră pentru medici;b) 45 lei/oră pentru asistenți medicali;c) 20 lei/oră pentru registratorii medicali. Detalii
  • Această discriminare aberantă a fost îndreptată prin OUG 7, în luna februarie, dar fără niciun folos pentru că, în continuare, personalul medical din sistemul de stat nu a fost plătit; ba mai mult pentru orele suplimentare prestate NU EXISTĂ BAZĂ LEGALĂ pentru plata lor, în condițiile în care nimeni nu-și poate lua zile libere în compensare, în această perioadă de maximă mobilizare.
  • Pentru toate aceste grave deficiențe organizatorice colonelul Gheorghiță-coordonatorul campaniei de vaccinare – îndreaptă acuzator degetul către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Detalii
  • Încă două exemple arată clar cum prostia și orgoliul politic chinuie guvernul Cîțu și-l face efectiv un sabotor al sănătății publice; în loc să fie maximum de eficient pentru imunizarea populației și combaterea pandemiei, Cîțu, Voiculescu și restul din guvern, dimpotrivă, pun frână, împiedică, încurcă lucrurile, orbiți de disputele politice interne pentru bani, funcții și imagine.
  • Valul trei al pandemie găsește România la fel de nepregătită ca acum un an; nici măcar nu se știe câte paturi la ATI există. Datele înalților oficiali se bat cap în cap, iar Cîțu a anunțat control al Inspecției Sanitare de Stat pentru a afla care e realitatea. Detalii
Share This