Dominic Fritz, primatul Timisoarei, a lucrat la GIZ Gmbh, agenție a spionajului german

28 Feb 2021

Multă lume se întreba încă de anul trecut “ce-l mână” pe neamțul Dominic Fritz în lupta pentru primăria Timișoarei. Există o serie de necunoscute în cariera sa. Primul este legat de afinitatea față de orașul de pe Bega. Cum de a ajuns la 19 ani în Banat? Vorbește aproape perfect limba română, dar cu accent regățenesc. Cine i-a dat un profesor de limba română? Cine l-a sponsorizat în precampania electorală (a avut sute de mash-uri pe clădiri n.a.), în condițiile în care era șomer. Ziariștii de la Frankfurter Allgemeine Zeitung au căutat informații legate de activitatea sa trecută. Au fost în zadar în satul său de baștină.

A lucrat ca șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Köhler, pe timpul când acesta și- încheiat mandatul. La fel ca președinții României, foștii șefi ai statului beneficiază de o serie de facilități, precum și un birou de reprezentare.

Horst Köhler este de origine română. Mai precis, rădăcinile familiei sale se trag din Sibiu. A vorbit cu el în limba română?

Cine este iubita lui secretă?

Recent și-a depus dosarul pentru obținerea cetățeniei române. Intenționează să candideze la președinție? Timișoara e o haltă în carierea sa?

De ce și-a delegat toate atribuțiile către city manager? Nu vrea să-și asume nimic? Sau e pus doar de decor?

Este adevărat că i-a spus lui Dan Barna că vrea să demisioneze din funcția de primar, care-i depășește competențele?

În CV-ul său, Dominic Fritz, figurează ca fost angajat al companiei GIZ GMBH cunoscută ca un paravan pentru spionajul german, conform documnetelor oficiale ale Bundestag (Parlamentul German).

Heike Hansel, politician german și membru în Bundestag, la acea dată, apare într-un raport al DIP în care întreabă Guvernul dacă avea cunoștință de faptul că BND folosește GIZ gMBH drept paravan pentru a-și desfășura activitățile de spionaj extern. Mai mulți spioni germani, angajați GIZ GMBH, au fost deconspirați în Pakistan, fapt ce a declanșat un scandal diplomatic.

„Știa guvernul federal că angajații Serviciului Federal de Informații (BND) sub paravanul German Society for International Cooperation (GIZ) GmbH în Pakistan fac spionaj în străinătate? Cum poate fi catalogată această abordare?

Sursa.

Share This