Directorul general al celebrului gigant american din domeniul fast-food, McDonald’s, a fost concediat din cauza unei „relaţii consimţite” cu o persoană angajată în cadrul companiei

11 Aug 2020

Steve Easterbrook, directorul general al McDonald’s, a părăsit celebrul gigant american din domeniul fast-food după ce a încălcat politica companiei, angajându-se într-o relație consimțită cu o persoană angajată în cadrul corporației, au declarat duminică reprezentanții McDonald’s, potrivit The Guardian.

McDonald’s a declarat că fostul președinte și director executiv britanic a dat dovadă de nechibzuință. Compania interzice managerilor să aibă relații romantice cu angajați direcți sau indirecți. Într-un e-mail către personalul companiei, Easterbrook a recunoscut relația și a spus că a fost o greșeală. „Având în vedere valorile companiei, sunt de acord cu consiliul de administrație că este timpul să plec”, a spus Easterbrook în e-mail, potrivit sursei citate.

Consiliul de administrație al companiei McDonald’s a votat în favoarea concedierii lui Easterbrook vineri, după ce a examinat situația. Detaliile despre concedierea acestuia vor fi comunicate în cadrul unei investigații, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

Conform Wall Street Journal, compensația lui Easterbrook a crescut odată cu prețul acțiunii McDonald’s și a „atins în 2017 un total de 21,8 milioane de dolari, inclusiv 9,1 milioane dolari în plată bazată pe stimulente. A primit anul trecut o compensație totală de 15,9 milioane de dolari ”.

În comunicatul de presă prin care se anunța plecarea directorului general, consiliul de administraţie a dat asigurări că această decizie „nu are legătură cu performanţele operaţionale sau financiare ale companiei”. Potrivit The Guardian, cu două săptămâni în urmă, lanțul de restaurante de tip fast-food a raportat o scădere cu 2% a venitului net pentru al treilea trimestru al anului în curs, datorită cheltuielilor semnificative pentru remodelarea spațiilor și extinderea serviciului de livrare.

Duminică, consiliul de administrație al McDonald’s l-a numit pe Chris Kempczinski, care se ocupa până în prezent de activitatea companiei în SUA, în calitate de nou președinte și director executiv.

Kempczinski s-a alăturat echipei McDonald’s în 2015. El a fost responsabil pentru aproximativ 14.000 de restaurante din SUA, a contribuit la dezvoltarea planului strategic și a supravegheat cea mai cuprinzătoare transformare a afacerii din America din istoria McDonald’s, a declarat Enrique Hernandez, președintele consiliului de administrație într-o declarație.

„Steve m-a adus în McDonald’s și a fost un mentor răbdător și de ajutor”, a spus Kempczinski despre Easterbrook, mulțumindu-i pentru contribuțiile sale.

Într-o declarație pentru The Wall Street Journal, Kempczinski a spus:

„Nu va fi o schimbare strategică radicală. Planul funcționează”.

credit foto: The New York Times

Share This