Averea omului de afaceri Elon Musk a scăzut marţi dupa cel mai sever declin al acțiunilor Tesla

9 Sep 2020

Titlurile Tesla au scăzut la Bursa de la New York cu 21%, cel mai sever recul înregistrat vreodată, după ce General Motors Co (GM) a anunţat marţi că va plăti aproximativ 2 miliarde de dolari pentru achiziţionarea unei participaţii de 11% la producătorul american de camioane electrice Nikola Corp, o tranzacţie care va ajuta grupul american să concureze cu Tesla şi Ford.

Declinul Tesla a început săptămâna trecută, după ce acţiunile producătorului american de vehicule electrice nu au fost incluse în indicele S&P 500 al Bursei de la New York. În ultimele zile, cei mai bogaţi oameni ai planetei s-au confruntat cu scăderea averilor din cauza turbulenţelor de pe pieţele bursiere.

Averea netă a şefului Amazon, Jeff Bezos, a scăzut cu 7,9 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Zhong Shanshan a crescut cu peste 30 miliarde de dolari – ajungând al treilea cel mai bogat om din China – după ce acţiunile companiei de îmbuteliere a apei pe care a înfiinţat-o au urcat în urma Ofertei Publice Iniţiale (IPO). Titlurile Nongfu Spring au urcat cu 54% la debutul pe Bursa de la Hong Kong, majorând averea lui Zhong la 50,9 miliarde de dolari. Mai multe pe evz.ro

Share This